Değerli Velilerimiz;

Öğrencilerimizin ders ve devamsızlık durumlarını görüşmek, daha iyi ve kaliteli eğitim görmeleri adına planlamalar yapmak üzere 27/04/2024 Perşembe günü saat 11:00 - 14:00 arası sizleri okulumuza bekliyoruz.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Ortak Sınav Takvimi

Okulumuzda Çırak Öğrencilere İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitimi Verildi

Okulumuz, öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla özel bir eğitim programı düzenledi.

Çıraklık eğitimi alan öğrenciler, iş hayatına adım atmalarıyla birlikte iş sağlığı ve güvenliği konularında bilinçlenmeleri gerektiğinin farkına vardılar. Bu doğrultuda, okulumuzun iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından düzenlenen eğitim programında öğrencilere temel İSG prensipleri, iş kazalarının nedenleri ve önlemleri, iş yerindeki tehlikeler ve alınması gereken önlemler gibi konular aktarıldı.

Eğitim programında interaktif sunumlar, video gösterimleri ve soru-cevap oturumları gibi etkinliklerle öğrencilerin katılımı sağlandı. Öğrencilere, iş yerlerinde karşılaşabilecekleri potansiyel tehlikelere karşı nasıl tedbir alacaklarını öğretmek ve iş kazalarını önlemek amacıyla pratik bilgiler verildi.

Okul müdürü, iş sağlığı ve güvenliğinin herkes için önemli olduğunu belirterek öğrencilere bu eğitimi sunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Ayrıca, öğrencilere, iş hayatlarında kendilerini ve çevrelerindeki diğer kişileri güvende tutmaları gerektiğinin altını çizdi.

Öğrenciler, aldıkları İSG eğitiminin farkındalığını artırmakla kalmayıp aynı zamanda iş dünyasına daha hazırlıklı adım atmalarına da yardımcı olduğunu belirttiler.

Mrt

Okulumuzda İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi

Okulumuz, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma programı kapsamında öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla bir etkinlik düzenledi.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen programda öğrenciler, İstiklal Marşı'nın önemini vurgulayan konuşmalar yaptılar ve marşın yazılış süreci hakkında bilgi verildi. Ardından, okul korosu ve öğrenci grubu tarafından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla duygusal bir atmosfer oluştu.

Programın devamında, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve eserleri anlatıldı. Öğrenciler, Akif'in milli mücadeleye verdiği destek ve marşın yazılış sürecine ilişkin bilgileri sunarak onun vatanseverliğine ve edebi mirasına olan hayranlıklarını ifade ettiler.

Okul idaresi, bu tür etkinliklerin milli ve manevi değerlerimizin önemini öğrencilere kazandırmada büyük bir rol oynadığını belirtti. Program, öğrenciler arasında milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ve İstiklal Marşı'nın değerini anlamalarına ve bu kutsal mirasa sahip çıkmalarına vesile oldu.

Etkinlik, öğrenci ve öğretmenlerin birlikte söylediği İstiklal Marşı'nın coşkulu bir şekilde seslendirilmesiyle sona erdi.

Mrt

Ramazan Sevinci, bizler için manevi bir aydır. Oruç tutmanın, ibadetlerin artırılmasının ve toplumun bir araya gelerek paylaşımın, yardımlaşmanın yoğunlaştığı bir dönemi temsil eder. Ramazan, sadece açlık ve susuzlukla değil, ruhsal bir arınma süreciyle de doludur. Bu mübarek ay, insanların birbirine daha fazla değer vermesine, hoşgörü ve sabrın artmasına vesile olur. İftar sofralarında, komşuların, akrabaların bir araya gelmesiyle oluşan samimi atmosfer, Ramazan Sevinci'nin en güzel yansımalarından biridir. Zira bu ay, bereketin ve huzurun zirveye çıktığı, manevi duyguların yoğunlaştığı bir zaman dilimidir. Bu güzel ayda Seçmeli Kur'an- ı Kerim Dersinde Kur'an-ı Kerim okumaya geçen öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim hediye edilmiştir.

Ekm

Tamamlamış olduğumuz Erasmus+ Avrupada Ayakkabı Üretim Stajı isimli projemizi yaygınlaştırma faaliyeti kapsamında Konya Mevlana Kültür Merkezinde Erasmus Days etkinliğinde sergiledik. Çalışmalarımızı yakından takip eden herkese teşekkür ederiz.

Ekm

2023 - 2024 Eğitim Öğretim döneminde veli görüşme saatleri ve günleri tablomuz doğrultusunda velilerimizi okulumuza davet ediyoruz.

Kas

2020 Yılı İmalat Sanayinde Nitelikli İnsan Kaynağının Yetiştirilmesi İçin Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında T.C Mevlana Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlanan Mali Destek ile Yürütülmektedir.

May

T.C Sağlık Bakanlığı Konya İl Sağlığı Müdürlüğü / Karatay Nakipoğlu Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından okulumuzda Teknoloji Bağımlılığı hakkında seminer verdi.

Ar-Ge Okulumuzun İSG sertfikasını aldık.

Ara

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Nazan ŞENER'in Okulumuza ziyareti.