İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Programı

Okulumuzda İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi

Okulumuz, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma programı kapsamında öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla bir etkinlik düzenledi.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen programda öğrenciler, İstiklal Marşı'nın önemini vurgulayan konuşmalar yaptılar ve marşın yazılış süreci hakkında bilgi verildi. Ardından, okul korosu ve öğrenci grubu tarafından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla duygusal bir atmosfer oluştu.

Programın devamında, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve eserleri anlatıldı. Öğrenciler, Akif'in milli mücadeleye verdiği destek ve marşın yazılış sürecine ilişkin bilgileri sunarak onun vatanseverliğine ve edebi mirasına olan hayranlıklarını ifade ettiler.

Okul idaresi, bu tür etkinliklerin milli ve manevi değerlerimizin önemini öğrencilere kazandırmada büyük bir rol oynadığını belirtti. Program, öğrenciler arasında milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ve İstiklal Marşı'nın değerini anlamalarına ve bu kutsal mirasa sahip çıkmalarına vesile oldu.

Etkinlik, öğrenci ve öğretmenlerin birlikte söylediği İstiklal Marşı'nın coşkulu bir şekilde seslendirilmesiyle sona erdi.

13-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024

Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 12:05 - Görüntülenme: 35