T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KARATAY - Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İsg Eğitimi

Okulumuzda Çırak Öğrencilere İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitimi Verildi

Okulumuz, öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla özel bir eğitim programı düzenledi.

Çıraklık eğitimi alan öğrenciler, iş hayatına adım atmalarıyla birlikte iş sağlığı ve güvenliği konularında bilinçlenmeleri gerektiğinin farkına vardılar. Bu doğrultuda, okulumuzun iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından düzenlenen eğitim programında öğrencilere temel İSG prensipleri, iş kazalarının nedenleri ve önlemleri, iş yerindeki tehlikeler ve alınması gereken önlemler gibi konular aktarıldı.

Eğitim programında interaktif sunumlar, video gösterimleri ve soru-cevap oturumları gibi etkinliklerle öğrencilerin katılımı sağlandı. Öğrencilere, iş yerlerinde karşılaşabilecekleri potansiyel tehlikelere karşı nasıl tedbir alacaklarını öğretmek ve iş kazalarını önlemek amacıyla pratik bilgiler verildi.

Okul müdürü, iş sağlığı ve güvenliğinin herkes için önemli olduğunu belirterek öğrencilere bu eğitimi sunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Ayrıca, öğrencilere, iş hayatlarında kendilerini ve çevrelerindeki diğer kişileri güvende tutmaları gerektiğinin altını çizdi.

Öğrenciler, aldıkları İSG eğitiminin farkındalığını artırmakla kalmayıp aynı zamanda iş dünyasına daha hazırlıklı adım atmalarına da yardımcı olduğunu belirttiler.

 

13-03-202413-03-202413-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 13:17 - Görüntülenme: 36
  Beğen | 0  kişi beğendi